HUMUS
Yarım kilo nohut
Yarım su bardağı su
1 Su bardağı tahin
1 baş dövülmüş sarımsak
1 Adet limon
1 Çorba kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
1 Çorba kaşığı teeyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
• Nohutu akşamdan 1 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın.
• Düdüklü tencerede 45 dakika pişirip, suyunu süzün.
• Yarım su bardağı su ilave edip, blendırdan geçirin.
• Ayrı bir kapta tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, kimyon ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
• Blendırdaki nohutların üzerine hazırladığınız bu karışımı ekleyin.
• 3 Dakika karıştırın ve servis tabağına yayın.
• Tavada tereyağını eritin.
• Kırmızıbiberi ilave edip, karıştırın.
• Humusun üzerine gezdirin.
• Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.